Kort over AGS

Generelt om soleng festival

Soleng Festival er en musikfestival for unge, primært af unge, hvor man kan høre de spirende artister i Danmark, hygge med venner, lærer nye at kende, og spise og drikke bæredygtigt. Festivalen afvikles af Soleng Festivalforening, og det har den gjort siden 2019.

Soleng Festival 2021 bliver afholdt på Alssund-gymnasiet Sønderborgs fantastisk store og naturnære grund, og i samarbejde med gymnasiet i byen, stilles der en udendørs scene op, hvor i alt 27 koncerter over 3 dage afholdes, hvor du bl.a. kan høre Artigeardit og Jimilian. Der er pga. COVID-19 situationen kun sat 500 billetter til salg, skynd dig derfor, hvis du vil købe billet. Køb billetter her.

Siden 2019 er der sket mange ting, og vigtigst af alt er bestyrelsen vokset, drømmen blevet større – og mere realistisk. Her kan du læse om vores historie.

En 18 års fødselsdag bliver til skelde festival 2019

I 2019 blev Rasmus Madsens 18 års fødselsdag lidt for stor, til at man kunne kalde det for en normal fødselsdagsfest. Kommunen ringede, og fortalte at med nu flere hundrede besvarelser på begivenheden, en udendørs scene med 17 koncerter med unge upcoming artister fra hele landet og en teltplads til 100 personer, så skulle der søges tilladelser og alt muligt pjat, medmindre at Rasmus vildre drosle ned for tempoet, og bare holde en “normal” fødselsdagsfest. Nu er sagen bare den, at Rasmus ikke er særligt normal, og han vil da slet ikke holde en normal fødselsdagsfest – og slet ikke nu, når halvdelen af artisterne er booket, og han ville jo ikke skuffe dem. Derfor fik han nu utroligt travlt, og skulle på under 2 måneder planlægge en festival, fundet en helt ny lokation for festivalen, få stablet en forening på benene, rekrutteret frivillige, indhentet sponsorater, og kun bevæbnet med et citat fra Pippi Langstrømpes: “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg nok!” – Rasmus var klar på alt!

Spol 2 måneder frem til d. 18. april 2019, mange søvnløse nætter, en masse gymnasie-opgaver der ikke blev afleveret og et stigende fravær, Skelde Festival 2019 løb ad stablen på Økosamfundet Solengs grund med mellem 200-300 deltagere. Taget i betragtning af planlægningstiden og manglen på erfaring – kan man kalde det en succes. Dette kunne kun have ladet sig gøre vha. alle vores dejlige frivilliges hjælp, vores sponsorer, som bl.a. var Sønderborg Ungdomsråd, Sønderborg Kommune, Sydjysk Eltekniq, Pro Sound & Light, Dansk Vegetarisk Forening Sønderjylland og mange flere.

Soleng Festival bliver født på mejeriet

Efter flere måneders pause, et underskud der svarede til Rasmus’ manglende kørekort (som skubbede ham ud i hans første job!), og lidt mere indhentet søvn, ringer en meget passioneret københavner Rasmus op kl. 15 om eftermiddagen, og Christoffer Konstantin Ravn sprudlede af energi og var ligeså motiveret som Rasmus var inden festivalen. Efter 1,5 timers snak over telefon var kursen sat – der skulle arrangeres endnu en festival! Denne gang endnu større og endnu federe end sidst!

Mange havde hørt om fødslesdagsfesten, der blev til en festival, og beundrede Rasmus’ gåpåmod og inspiration, og besluttede derfor med at bidrage til festivalen – på de måder og niveauer, som der var dem muligt. Soleng Festivalforening fik en rigtig bestyrelse bl.a. med repræsentanter fra Økosamfundet Soleng (som officielt kaldes Solengkongerne), og der kom løbende flere hænder til. Efter mange måneders planlægning med hundredvis af timers møder, kom der d. 11. marts 2020 en meget trist nyhed, som ødelagde alt for de unge festivalarrangører: “Alle festivaler aflyses til sommer”. Roskilde var aflyst, Nord-als Musikfestival var aflyst – jamen hvor skal vi så hen til sommer? Og hvad skal vi sige til alle de fantastiske og vigtige frivillige, som vi nu har samlet sammen til et fedt fællesskab, som blev kaldt Soleng Fire Soul Crew (Solengs ildsjæle)?

Alle prøvede at sluge pillen, men den var for svær at sluge. Alt var aflyst, dvs. sommeren var død – men kunne vi ikke gøre noget? Efter 1 måned fyldt med møder, brainstorming og utallige opkald, blev der præsenteret et nyt koncept, med en ny lokation – “Soleng Festival 2021 afholdes virtuelt, er gratis, og bliver afviklet på ungekulturhuset Mejeriet i Sønderborg!”

Vi overlever! Vi skal nok klare den! Og det gjorde vi. Med alle de nye frivillige, kunne festivalen for alvor hæve niveauet af professionalisme, og præsentere endnu flere artister, og tilbyde dem ordentligt forhold. Alt blev større og bedre for den lille forening, og alle udviklede sig individuelt – det var så smukt.

Kameraerne rullede og var tændt d. 31. juli, hvor de 4 lokale værter fra Sønderborg Statsskole, AK(Anne-Katrine), Malou, Terkel og Mathias præsenterede Soleng Festival 2020 på scenen i Mejeriet Sønderborg. Dagen blev startet med fællessang, hvorefter den ene efter den anden artist overtog scenen. På scenen kunne du høre alt fra pop til dødsmetal, og over 2.000 var inde forbi og se livestreamen. Der blev endda opstillet en storskærm på Rådhustorvet i Sønderborg, hvor man kunne komme og se livestreamen sammen med éns amigos.

Soleng Festival 2020 blev taget rigtig godt imod. Gæsterne elskede at høre ny musik, og mange af artisterne fik nye fans, vores frivillige fik deres energi fra bæredygtige sandwiches og mange venskaber blev skabt, samtidig med at man lærte andre og sig selv bedre at kende.

Fællesskabet

Soleng Festivalforening består af et fantastisk fællesskab af frivillige fra hele landet, som er passioneret omkring musik, events, bæredygtighed eller noget helt 4.! Vil du være en del af det?

Plakat Soleng Festival 2021